Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo dobija luksuzni hotel vrijedan 60 miliona KM

hotelsapotpisom

Zadnjeg dana trodnevne posjete privredne delegacije Općine Novi Grad Sarajevo Turskoj, načelnik Semir Efendić sastao se u Istanbulu sa predstavnicima Hedef Group – turističkog lanca hotela iz Alanye.

Ova grupacija u svom vlasništvu ima pet hotela visoke kategorije u Alanyi koji raspolažu sa više od 6.000 kreveta.

Hedef Group ima namjeru izgraditi luksuzni hotel u Sarajevu sa više od 500 soba, kakav naš glavni grad još nema, a u njemu bi posao trebalo dobiti više od 300 osoba. Tokom razgovora, predstavnici Hedef Group su iskazali jasan interes da hotel bude izgrađen u općini Novi Grad Sarajevo.

S tim u vezi, načelnik Efendić je izrazio spremnost da općinska administracija pruži svu potrebnu podršku prilikom realizacije investicije izgradnje hotela. Dogovoreno je narednih nekoliko koraka kako bi se došlo do početka ove investicije, a koja bi iznosila oko 60 miliona maraka, saopćeno je iz općine Novi Grad.

Tokom sastanka načelnika Efendića sa predstavnicima Hedef Group naglašeno je kako su investicije u turizam potrebne našoj zemlji zbog stalnog porasta broja turista među kojima je i veliki broj turista iz Republike Turske.