Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevska pivara počela proizvoditi najprodavanije njemačko pivo

OeTTINGER sarajevska pivara 1

Sarajevska pivara d.d. počela je s proizvodnjom OeTTINGER-a, najprodavanijeg njemačkog piva. Oettinger pivo će se uskoro naći na tržištu BiH, a ovaj najprodavaniji pivarski brand u Njemačkoj, Sarajevskoj Pivari povjerio je proizvodnju svog piva za BiH, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Kosovo i Albaniju.

“Ogromna finansijska ulaganja u opremu, u kadrovsko osposobljavanje uposlenika koji su svojim znanjem omogućili implementaciju najmodernijih procesa, procedura i standarda rezultirali su potpisivanjem ugovora za licenciranu proizvodnju OeTTINGER-a. Ovo je još jedan dokaz da Sarajevska pivara proizvodi pivo prema najvišim evropskim standardima kvaliteta,“ rekao je generalni direktor Sarajevske pivare d.d. Haris Kuskunović.

OeTTINGER sarajevska pivara

Prvom točenju OeTTINGER piva u Sarajevskoj pivari prisustvovao je i tehnički konsultant za licencirane partnere OeTTINGER-a International Gregor Mauritz.

“Proizvedeno je odlično OeTTINGER pivo i mi smo zahvalni za kontinuiranu i dobru podršku koju smo dobili od Sarajevske pivare. Radujemo se nastavku saradnje i posmatramo ovo kao početak dugoročnog partnerstva, ne samo za proizvodnju našeg pilsa, nego i drugih Oettinger proizvoda. I Oettinger i Sarajevska pivara su kompanije s dugom tradicijom, koje dijele slične poslovne filozofije. Sarajevska pivara proizvodi modernom tehnologijom i ponosni smo što se naše pivo može proizvoditi u ovoj kompaniji,“ istakao je Mauritz tokom prvog točenja OeTTINGER piva.

OeTTINGER pivarska grupacija jedna je od najvećih u Njemačkoj i lider je na tržištu još od 2004. godine. Uspjeh i povećanje globalnog razvoja Pivarske grupacije OeTTINGER temelji se na njemačkoj tradiciji proizvodnje piva. Grupa je jedna od najvećih njemačkih izvoznih pivara, a OeTTINGER pivo se prodaje u više od 100 zemalja.