Biznis

reduciran red letenja

Sarajevski aerodrom – Planirana četiri dolazna i četiri odlazna leta

19/03/2020

Tako danas umjesto jučerašnjih pet, planirana su četiri dolazna leta - iz Istanbula, Kelna, Beograda i Zagreba, a planirani su i povratni letovi za te destinacije

Većina aviokompanija reducirala je letove iz i prema Sarajevu kao prevenciju širenja koronavirusa, dok su neke u potpunosti otkazale letove za naredni period. Već danas bilježimo dodatnu redukciju avioprometa jer je kompanija Austrian Airlines od danas obustavila letove prema Beču – potvrdila je Feni glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo (MAS) Sanja Bagarić.

Tako danas umjesto jučerašnjih pet, planirana su četiri dolazna leta – iz Istanbula, Kelna, Beograda i Zagreba, a planirani su i povratni letovi za te destinacije.

– Kompanija Austrian Airlines otkazala je sve letove počev od danas do 28. ovog mjeseca, dok je Crotia Airlines do istog datuma otkazala sve jutarnje i noćne letove za Zagreb, te je planiran samo popodnevni – kazala je Bagarić.

Prema njenim riječima, u zadnja tri dana kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo u Bosnu i Hercegovinu je ušao 1.201 putnik, dok su iz BiH preko MAS-a izašla 893 putnika.

– Poređenja radi, ovo predstavlja tek trećinu putnika u odnosu na isti period prošle godine – istakla je Bagarić.

Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo su u kontaktu sa svim nadležnim institucijama, te su poduzete sve predviđene mjere kako bi smanjili izloženost i mogućnost prijenosa oboljenja, te zaštitili putnike i zaposlenike, a koji su obavezni nositi maske i rukavice. Također se provode mjere dezinfekcije prostora i vozila kojima se prevoze putnici.

S obzirom na to da se situacija sa letovima konstantno mijenja, sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo mole putnike da prije puta kontaktiraju aviokompaniju kojom namjeravaju letjeti, odnosno ambasade/konzulate zemalja u koje putuju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.