Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svečanost

Sarajevski aerodrom s današnjim danom opslužio milion putnika u 2018.

051218_milionita_putnica

Milionita putnica je Aida Birno iz Sarajeva koja poslovno putuje u Istanbul i koja je izjavila da joj je to prva nagrada takve vrste

Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je oborio novi rekord opsluživši milion putnika u jednoj kalendarskoj godini.

Milionita putnica je Aida Birno iz Sarajeva koja poslovno putuje u Istanbul i koja je izjavila da joj je to prva nagrada takve vrste.

– Dosad sam samo u medijima viđala ovakve situacije i osjećaj je nestvaran, ali odličan – rekla je Birno.

Milionita putnica nagrađena je vaučerom za Free Shop na Međunarodnom aerodromu Sarajevo i jednom povratnom kartom na relaciji Sarajevo – Istanbul.

Direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković naveo je da već treću godinu zaredom aerodrom obara rekord po broju putnika, te da današnja brojka predstavlja povećanje od devet posto u odnosu na isti period 2017.

– Zahvalio bih cijelom kolektivu Međunarodnog aerodroma Sarajevo koji je uspješno odgovorio svim izazovima koji prate ovako ubrzan porast putnika i aviooperacija, kao i partnerima i svim pratećim službama – rekao je Kajmaković u svom obraćanju.

Naglasio je da takav rast nije moguć bez povećanja kapaciteta i da su u toku radovi na proširenju zgrade terminala B sarajevskog aerodroma.