Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevski festival turizma okupit će 75 izlagača iz šest država

turizam

Sarajevski festival turizma, koji će biti održan od 19. do 21. oktobra u Centru Skenderija, okupit će 75 izlagača iz šest država.

Predstavit će se Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Turska, Indonezija i Indija koja je zemlja partner Sarajevskog festivala turizma.

Organizator je Centar Skenderija u saradnji s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, a direktor tog centra Amer Kapo na konferenciji za medije u povodu festivala naveo je da je ove godine u potpunosti promijenjen koncept.

– To više nije samo sajamska manifestacija, cijeli prostor Centra Skenderija bit će posvećen ovom sajmu. Program će biti organiziran od samog ulaza gdje će biti ponuđena gastronomska ponuda – istakao je Kapo te dodao da će festival turizma pratiti kulturni program koji će biti održan u Domu mladih.

Najavio je i konferenciju koja će biti održana 20. oktobra pod nazivom ”Marketing u digitalnom turizmu”. Pozvao je mlade i studente koji se bave turizmom ili se planiraju baviti da posjete konferenciju gdje će biti informirani o novim tehnologijama koje će biti, ili su već, u vezi s turizmom.

– Sarajevski bendovi će nastupom u Domu mladih zatvoriti Sarajevski festival turizma – rekao je Kapo.

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur je kazao da je ovaj festival novi početak predstavljanja turizma kao važne privredne grane.

– Ovaj projekt smo prepoznali kao veoma važan. Smatramo da nijedna turistička destinacija ne može u potpunosti biti destinacija dok ne bude imala svoj festival turizma – potcrtao je Muzur.

Sarajevski festival turizma proširena je manifestacija Međunarodnog sajma turizma i turističke berze koji Centar Skenderija održava od 1970. godine. Također, i ove godine kao i proteklih pet dio sajma će biti Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa.

Kapo i Muzur danas su potpisali sporazum o partnerstvu, između Turističke zajednice Kantona Sarajevo i KJP Centar Skenderija.