ministr ekonomije

Šarović: Jedina istina oko Zakona o gasu jeste da nemamo pozitivan stav FBiH

Mirko Šarović u izjavi za novinsku agenciju Patria kaže danas da nije do njega. Tvrdi Federacija BiH nije dala saglasnost

U zgradi Vlade FBiH jučer je proživljena prava drama, a nakon punih sedam sati pregovora postignut je dogovor prema kojem će u Sarajevu ponovo poteći plin. Podsjećamo, sastanak je održan nakon obustave transporta plina prema Federaciji BiH.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić kazao je nakon maratonskog sastanka da je ugovor između “BH-Gasa” i “Gas prometa” potpisan i da ništa više nije sporno, ali je onda prozvan Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine BiH te su akteri kazali da su entiteti dali saglasnost za Zakon o gasu i da se treba uputiti u procesudu.

Mirko Šarović u izjavi za novinsku agenciju Patria kaže danas da nije do njega. Tvrdi Federacija BiH nije dala saglasnost.

„Čekamo na pozitivno mišljenje iz Federacije BiH. To je jedina istina. Iz RS je pozitivno mišljenje stiglo. Ministarstvo nikad nije bilo kočnica upućivanju zakona u proceduru. Naprotiv podstićemo dijalog i dogovor kako bi izbjegli scene koje vidimo ovih dana“, kazao je Šarović za NAP.