Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Šarović sa turskim ministrom razgovarao o izvozu voća iz BiH

sarovic

Pakdemirli je ranije danas prošetao sarajevskom Bačšaršijom, nakon obavljanja džuma-namaza u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu

Ministar poljoprivrede i šumarstva Republike Turske Bekir Pakdemirli, koji boravi u posjeti Bosni i Hercegovini, sastao se danas u Sarajevu s ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako su iz Šarovićevog kabineta ranije najavili, na ovom sastanku će se razgovarati o nastavku izvoza mesa u Tursku te će biti razmotrene mogućnosti izvoza voća iz BiH u Tursku, a posebno malina.

U pratnji ministra Pakdemirlija, prema ranijoj najavi, u posjeti BiH borave generalna direktorica Generalne direkcije za EU i vanjske poslove Aylin Caglayan Ozcan, v.d. generalni direktor Generalne direkcije za hranu i kontrolu Mumtaz Sinan, generalni direktor Instituta za meso i mlijeko Bosman Uzun, zamjenik generalnog direktora Poljoprivredno-kreditnih zadruga Ozgur Guven, generalna direkcija za EU i vanjske odnose i ekspert za EU Nihal Lafcioglu. Sastancima će prisustvuje i ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc.

Pakdemirli je ranije danas prošetao sarajevskom Bačšaršijom, nakon obavljanja džuma-namaza u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu.

On će se tokom dana sastati i s ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Edinom Ramićem te federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem.
Ministar Pakdemirli će u večernjim satima napustiti Sarajevo.