Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saudi Airlines ponovo zapošljava, aplicirajte za posao stjuardese

SACABINCREW

Nakon uspješno obavljene regrutacije sredinom prošle godine, kada je kabinskom osoblju Saudi Arabian Airlinesa pristupilo 63 bh. državljanke koje su od preko 200 prijavljenih prošle eliminatorne testove komiteta za zapošljavanje, ovaj avio gigant najavio je novu regrutaciju koja će se u Sarajevu odvijati u periodu od 18. do 25. marta 2017. godine.

Tokom šest dana komitet će obaviti razgovore sa prijavljenim kandidatkinjama, odlučiti se za one koje ispunjavaju kako opšte, tako i posebne uslove, te najboljim ponuditi ugovor o pristupanju velikoj Saudi Arabian Airlines multikulturnoj porodici.

Posljednji dan boravka komiteta rezervisan je za brifing i otvorena pitanja kandidatkinja kojima je ponuđen posao, gdje će imati priliku da se upoznaju sa radom kompanije, šta ih očekuje u periodu obuke, te koje benifite ostvaruju radeći zahtjevan, dinamičan ali i uzbudljiv posao.

Na portalu posao.ba objavljen je oglas kojim se sve zainteresirane bh. građanke dobi između 22 i 30 godina, odnosno 35 godina starosti ukoliko imaju profesionalno iskustvo stjuardese, pozivaju na dostavljanje aplikacija. Kontakt mail je saudia.recruitment@tba.ba a praćenjem FB stranice TBA PRO: moguće je doći i do informacije više.

Osim starosnih, postoje i drugi kriteriji poput mogućnosti da se dosegne visina 212 cm stojeći na vrhovima prstiju, te kilaža koja prati visinu kandidatkinje u standardnim mjernim kategorijama, bez tetovaže na vidljivim dijelovima tijela, tečno znanje pisanog i govornog engleskog jezika, završena najmanje srednja škola.

Fizička spremnost da se odgovori zahtjevima posla stjuardese, pozitivan stav, adaptiranje novim okolinama i ljudima, motivacija, odlično snalaženje u zahtjevnim rasporedima, kriteriji su kojima se komitet za zapošljavanje vodi prilikom eliminatornih testova.

Ukoliko ste u potrazi za novim izazovom i sebe možete vidjeti u okviru posla stjuardese, pošaljite aplikaciju na saudia.recruitment@tba.ba ili putem FB stranice TBA PRO: pratite informacije. Benefiti rada u okviru multinacionalnog giganta na nebu SAUDIA Airlines teško su dokučivi u bh. poslovnom miljeu. Vrijedi pokušati!