Sberbank BH: Preuzimanje PIN-a putem SMS-a

Sberbank

Korisnici ne moraju više strepiti iščekujući pismo sa PIN-om za svoju novu karticu. Sberbank BH nudi jednostavno i pametno rješenje: PINbySMS. Koristi se standardna i globalno prihvatljiva tehnologija koji osigurava fleksibilnu, direktnu i sigurnu distribuciju PIN-ova.

Sberbank BH klijentima nudi slanje obavijesti o preuzimanju novih bankovnih kartica, te slanje podataka o PIN-u bankovne kartice putem SMS poruke.

„Našom novom inovativnom uslugom PINbySMS želimo klijentima na siguran, brz i direktan način dostaviti PIN bankovne kartice“, ističe Emina Muharemović, direktorica maloprodaje Sberbank BH. „Ovo je mnogo praktičniji vid distribucije PIN-a od dosadašnjih načina. Dodatno, klijent je u prilici da u svom mobitelu ima pohranjen broj PIN-a, te se smanjuje mogućnost zaborava ili gubitka PIN-a koji se dobije putem pisma“, kaže Muharemović.

Klijenti Sberbank BH bankovnih kartica će putem SMS biti informirani o preuzimanju nove ili zamjenske bankovne kartice u poslovnici, te pripadajućem PIN-u. Usluga je za sve klijente Banke besplatna.

Sberbank vodi računa o sigurnosti podataka svojih klijenata, te ih savjetuje da prikriju tastaturu prilikom unosa PIN-a na POS terminalima ili bankomatima. Također, Sberbank savjetuje klijente da ne drže PIN brojeve uz kartice kako bi se smanjila mogućnost zloupotrebe u slučaju gubitka novčanika.