VTKBiH

Sedam bh. kompanija na sajmu prehrambene industrije u Parizu

l_e55c22734390905765e587a26cf68c1a

Na zajedničkom štandu predstavit će se sedam bh. kompanija – AS Holding, Bio-Halilović, Delta Trade, Jami, Kolmix, Mladegs Pak, te Mljekara Livno

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH) uz podršku SIPPO-a, prvi put će predstaviti prehrambenu industriju i prirodne sastojke BiH na zajedničkom štandu na sajmu SIAL u Parizu od 15. do 19. oktobra ove godine.

Najbolje bh. kompanije predstavit će različite proizvode kao što su konditorski proizvodi, smrznuta hrana, bilje, začini, čajevi, bobičasto voće, sirevi, eterična ulja i drugi ukusni proizvodi.

Na zajedničkom štandu predstavit će se sedam bh. kompanija – AS Holding, Bio-Halilović, Delta Trade, Jami, Kolmix, Mladegs Pak, te Mljekara Livno.

Blizina EU, nezagađen zrak, tlo i voda, fleksibilnost, visokotehnološki kapaciteti za preradu i iskustvo, neke su od prednosti bh. prehrambene industrije i prirodnih sastojaka.

Osim toga, kako navode iz VTKBiH, bh. kompanije imaju i sve potrebne industrijske standarde kao što su: HACCP, Organic, Halal, IFS, ISO, itd.