Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Steve Easterbrook

Šef McDonald'sa podnio ostavku, imao je ” sporazuman odnos za zaposlenicom”

Steve Easterbrook

McDonald's nije naveo nikakve detalje o odnosu kojim su narušena pravila ponašanja u firmi pa tako ni o kome od zaposlenica je riječ

Lanac brze hrane McDonald's objavio je jučer da je njegov izvršni direktor Steve Easterbrook napustio firmu nakon što je utvrđeno da je imao sporazuman odnos za zaposlenicom firme.

McDonald's je saopćio da takav odnos krši politiku firme. U saopćenju o odlasku s funkcije firme navodi da je upravni odbor zaključio da je Easterbrook “pokazao loše rasuđivanje” kada je riječ o spomenutom odnosu.

Sam Easterbrook je priznao odnos o kojem je riječ u mailu upućenom zaposlenicima navodeći da je “to bila pogreška” te da se, “uzmu li se u obzir vrijednosti kompanije, i on sam slaže s upravnim odborom da je vrijeme da se makne s tog mjesta”.

McDonald's nije naveo nikakve detalje o odnosu kojim su narušena pravila ponašanja u firmi pa tako ni o kome od zaposlenica je riječ. Odmah je imenovan i Easterbrookov nasljednik, Chris Kempczinski, koji je bio direktor McDonald'sa za Sjedinjene Države.

Easterbrook, Britanac, vodio je McDonald's za Britaniju i Sjevernu Evropu prije nego li je u martu 2015. postao izvršni direktor i predsjednik cijele kompanije koja ima 38.000 restorana u više od 100 zemalja svijeta.