Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Senigor podržao razvoj aplikacije “Kviz BiH”

Kviz_BiH_plakat

Senigor d.o.o. kao društveno odgovorna kompanija u okviru svojih aktivnosti finansijski je podržao realizaciju projekta i aplikacije “Kviz BiH”, prvog projekta takve vrste u Bosni i Hercegovini.

Radi se o projektu čiji je cilj pobuditi interese djece i mladih u BiH, a posebno dijaspori za konstantnim učenjem o domovini Bosni i Hercegovini. Projektom se mladima, ali i drugim dobnim skupinama, u BiH i dijaspori nudi mogućnost kvalitetnog ispunjavanja slobodnog vremena te usvajanja znanja o različitim pitanjima koja su vezana za BiH (geografija, historija, kultura, sport, umjetnost, film, ličnosti, državno uređenje, privreda, turizam…).

Prezentacija projekta i dodjela zahvalnica donatorima održat će se na pres-konferenciji 27.12.2017. godine (srijeda) u 10 sati, u Hotelu Hollywood na Ilidži.

Promotori na pres-konferenciji bit će Dr. Edhem Eddie Čustović, profesor sa La Trobe univerziteta iz Australije i Amel Duranović, autor projekta.

Medijima će se obratiti i Nedis Dautbašić, sekretar Asocijacije “Društvo za ravoj, promociju i primjene naprednih tehnologija” Sarajevo čijim posredstvom je i realiziran projekt.