Šesta kampanja “Inspirisani srcem” Intesa Sanpaolo Banke BiH i Visa

intesa kampanja

Intesa Sanpaolo Banka BiH u partnerstvu s Visom šesti put zaredom pokreće kampanju “Inspirisani srcem” u okviru koje će biti prikupljena sredstva za obnovu osnovne škole u BiH. Ove godine, od 1. do 31.05. 2018. za svaku transakciju Visa Inspire karticom, bez obzira na iznos i bez dodatne naknade za klijente, Banka će donirati 0,10 KM.

“Zadovoljstvo nam je da i ove godine možemo najaviti humanitarnu akciju Banke pod nazivom „Inspirisani srcem“, a koja nam ponovo pruža priliku da učinimo nešto dobro i pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. Ovo je šesta godina da Banka uz podršku svojih klijenata i kompanije Visa organizuje plemenitu kampanju “Inspirisani srcem”. Cilj svake društveno odgovorne kompanije nije samo ostvarenje profita, nego i stvaranje boljih uslova u zajednici u kojoj posluje, a upravo to činimo tako što ćemo 0,10 KM od svake transkacije Visa Inspire karticom izdvojiti ovog puta za obnovu prostora osnovne škole. Naši klijenti koji koriste karticu tako čine dobro djelo, bez dodatnih troškova za njih”, kaže Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Vladimir Đorđević, regionalni menadžer Visa-e za SEE ističe:

” Ponosni smo što smo partner Intesa Sanpaolo Banke BiH u projektu”Inspirisani srcem”, šestom po redu, i omogućavamo da se putem bezgotovinskog plaćanja obezbijedi dobrotvorni fond. Ovaj projekat ne samo da donosi prednosti bezgotovinskog plaćanja klijentima, kao što su brzina, praktičnost i sigurnost, nego i omogućava pozitivan društveni uticaj. Vjerujemo da će ova kampanja potaknuti klijente da koriste svoje kartice za svakodnevnu kupovinu i poduprijeti naš cilj kako bismo osigurali bolje uslove za osnovne škole u zemlji.”

Kampanju je pokrenula Intesa Sanpaolo Banka BiH 2013. godine, a Visa se pridružila naredne godine.

Projekat “Inspirisani srcem” ima za cilj podsticanje potrošača da se odluče za svakodnevno bezgotovinsko plaćanje, budući da čak i najmanja transakcija osigurava doprinos fondu kampanje i onih građana i institucija, koji trebaju dodatnu podršku.