Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bijeljina

“Seven pul” će do kraja godine zaposliti još 50 radnika

seven pul (1)

Vlasnik firme “Seven pul” istakao je da je, nakon četiri pogona koliko imaju u Hrvatskoj, ovaj u Bijeljini – prvi koji su otvorili u BiH

Firma “Seven pul” u vlasništvu italijanskih investitora, prije dva mjeseca otvorila je pogon u Hasama kod Bijeljine. Zapošljavaju 50 radnika, uglavnom žena, a bave se proizvodnjom majica za “Beneton Olimpias”.
Cilj im je povećanje broja radnika i proširenje proizvodnje.

Istraživanjem tržišta, Bijeljina se pokazala kao idealno mjesto za pokretanje proizvodnje, istakao je za RTRS vlasnik firme “Seven pul” Aleksandar Kararo, zadovoljan podrškom Gradske uprave, Zavoda za zapošljavanje, kao i pratećih firmi i pojedinaca.

Ova firma, koja posluje u okviru grupacije Beneton Olimpias, radi na poslovima sastavljanja dijelova majica u gotov proizvod. U prva dva mjeseca zaposleno je 50 žena, koje se još obučavaju za rad na mašinama.

– Naša ideja je trenutno se zaustaviti na ovih 50 žena, obučiti ih da rade, a do kraja godine zaposliti još 50. Sve žene moramo obučiti, jer nemamo osoba koje su radile i znaju raditi ovaj posao – kaže Kararo.

Lorela Kampanaro, direktorica firme “Seven pul” istakla je da trenutno ne želi pričati o brojkama i količini robe koje žene naprave, i time, kako je rekla, stvarati im dodatni pritisak, nego joj je primaran kvalitet proizvoda, a ostalo, ističe, dolazi vremenom.

Nakon završetka fakulteta Milica Šubarić prvi posao je dobila u ovoj firmi, gdje radi kao sekretarica.

Kaže da joj je drago što je dobila priliku da učestvuje u stvaranju nove firme na našim prostorima za koju se nada da će biti uspješna.

– Uslovi za naše standarde su dobri, imamo i hranu, a plata je malo viša nego što je u prosjeku za radnike sa srednjom stručnom smjenom. Osigurani smo, prijavljeni i zadovoljni – rekla je Šubarićeva za RTRS.

Radnice koje rade za mašinama prvi put su se susrele sa ovom proizvodnjom. Nadaju se da će vremenom steći iskustvo neophodno za uspješno obavljanje posla.

Dragica Majstorović, jedna od radnica u ovoj firmi navela je da je u početku rad bio nešto teži, ali, kako kaže, vremenom će se praksom naučiti, kao i svaki drugi posao.

Vlasnik firme “Seven pul” istakao je da je, nakon četiri pogona koliko imaju u Hrvatskoj, ovaj u Bijeljini – prvi koji su otvorili u BiH.

Planiraju da, do kraja godine, zaposle još 50 radnika.