Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Siemens najavio održavanje prvog regionalnog novinarskog takmičenja

SIEMENS_638x393_iPad_RP_RGB_jpg

Kompanija Siemens najavila je novinarsko takmičenje – Siemens CEE Press Award 2016., koje će prvi put biti održano u regionu centralne i istočne Evrope, a tri pobjednika iz svake zemlje učestvovat će u finalu takmičenja u Beču.

Siemens CEE Press Award 2016 bit će održan u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji, a kroz takmičenje ta kompanija želi da podstakne i nagradi medijsko izvještavanje o ključnim temama modernog društva, dok svim učesnicima pruža i mogućnost razmjene iskustava sa kolegama iz zemalja u regionu.

Svi zainteresovani novinari mogu učestvovati u takmičenju slanjem svojih autorskih radova o temi “Inteligentna infrastruktura”, a takmičenje je otvoreno za novinarske radove objavljene od 1. septembra 2015. do 1. septembra 2016., pod jednakim uslovima za sve tekstove u štampanim medijima, izvještaje agencijskih novinara, kao i za priloge emitovane u elektronskim medijima, na portalima, televiziji i radiju.

Siemens će pobjednike nagraditi i vrijednim studijskim putovanjem gdje će imati priliku da posjete jednu od njihovih proizvodnih lokacija u svijetu, a tokom finala u Beču nagrađeni novinari iz svih zemalja učesnica bit će u prilici da posjete Aspern – “Jezerski grad” i najveći projekt urbanog razvoja grada u Evropi.

Siemens je pozvao sve zainteresovane novinare da pošalju svoje autorske radove na adresu Siemens d.o.o. Sarajevo, Milana Preloga 12b, 71000 Sarajevo, ili putem e-mail na: novinarskanagrada.ba@siemens.com.

Rok za podnošenje svih prijava je 1. septembar 2016., a više informacija o kriterijima takmičenja, pravilima i uslovima, dostupno je na internet stranici https://w5.siemens.com/web/ba/BA/SPA2016/Pages/Uvodna.aspx, saopćeno je.