Sindikat “Kreke” stavio van snage Odluku o organiziranju štrajka

2407_rudnici_kreka

Sindikalani odbor Sindikalne organizacije Rudnika uglja „Kreka“ stavio van snage Odluku o organiziranju štrajka za 26. septembar 2017. godine.

– Kao što je poznato, Sindikalni odbor Sindikalne organizacije Rudnika uglja „Kreka“ je donio Odluku o organiziranju štrajka za 26. septembar 2017. godine s početkom u 07.00 sati iz razloga što zaposlenim nije isplaćena plaća i ostale nakande na plaću za mjesec august 2017. godine – navodi ova asocijacija u saopćenju za javnost.

Naime, Sindikalni odbor Sindikalne organizacije Rudnika uglja „Kreka“ u Tuzli na sjednici održanoj danas stavio je van snage Odluku o organiziranju štrajka za 26. septembar 2017. godine.

Kako se u saopćenju navodi, Uprava i rukovodstvo Rudnika uglja „Kreka“ u Tuzli su u potpunosti ispoštovali zahtjev Sindikalne organizacije Rudnika uglja „Kreka“ tako što su svim zaposlenim izvršili uplatu plaće i ostalih naknada na plaću za mjesec august 2017. godine u skladu s Kolektivnim ugovorom o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti rudarstva u Federaciji BiH i drugim važećim zakonskim propisima (uplata svih poreza i doprinosa).