Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuzla

Sindikat Rudnika Kreka traži smjenu Uprave

direkcija_rudnik_kreka

Najviše zabrinjava konstantan pad proizvodnih rezultata

Sindikalni odbor Rudnika uglja “Kreka” Tuzla zatražio je danas smjenu kompletnog menadžmenta svog preduzeća, uključujući i prokuristu u ovom rudniku.

Sindikat Rudnika svoje zahtjeve će uputiti premijeru Federacije Bosne i Hercegovine Fadilu Novaliću, ministru energije, rudarstva i industrije FBiH Nerminu Džindiću i generalnom direktoru Elektroprivrede BiH Admiru Andeliji, javlja BHRT.

“Primjena novog koncepta rukovođenja i upravljanja u Rudniku uglja “Kreka” d.o.o. Tuzla od septembra 2020. godine proizvodi haotično stanje po mnogim pitanjima. Najviše zabrinjava konstantan pad proizvodnih rezultata. Počinje se sticati dojam da menadžment Rudnika uglja “Kreka” i Elektroprivreda BiH nemaju vidljivu ambiciju po tom pitanju vršiti stabilizaciju stanja te određenim mjerama i radnjama obezbijediti radnicma Rudnika uglja “Kreka” uslove u kojima će biti moguće vršiti realizaciju planiranih zadataka”, stoji u dopisu Sindikalnog odbora Rudnika uglja “Kreka”.

Aktuelni menadžment “Kreke”, u saradnji s određenim dijelovima Uprave Elektroprivrede BiH, “jedinu vidljivu ambiciju iskazuju da kroz nezakonite odluke i pravilnike, u potpunosti devastiraju dostignuti nivo materijalnih prava radnika”, dodaje se u saopćenju.

Podsjećamo, rudari Rudnika Kreka u Tuzli najavili su štrajk za 16. august, a razlog je odluka uprave ovog rudnika o prekidu rada zbog privremenog zastoja u proizvodnji i pada prihoda u Rudniku uglja “Kreka”.