Biznis

"Večer s gospodarstvenicima"

Široki i Žepče potpisali Povelju o suradnji

25/02/2019

Širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević istaknuo je kako je cilj ove povelje razvijanje suradnje između Žepča i Širokog Brijega

Povelja o suradnji između Grada Širokog Brijega i Općine Žepče potpisana je u ponedjeljak u hotelu Park u Širokom Brijegu gdje je održan tradicionalni susret “Večer s gospodarstvenicima”.

Širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević istaknuo je kako je cilj ove povelje razvijanje suradnje između Žepča i Širokog Brijega.

– Na potpisivanju Povelje o suradnji s Općinom Žepče radi se već neko vrijeme, a mi smo odlučili organizirati ovu večeru na kojoj će se gospodarstvenici povezati – rekao je Kraljević.

Dodao je kako Široki Brijeg ima dosta uspješno gospodarstvo po statistici u svim segmentima, te kako su svjesni svojih prednosti, odnosno novih firmi i ljudi koji osnivaju nova poduzeća, ali također i nedostataka, poput manjka radnih mjesta.

Načelnik Žepča Mato Zovko istaknuo je važnost razvijanja suradnje na svim planovima, ali i razbijanja predrasuda.

– Meni je prije svega drago da je prihvaćena inicijativa između Žepča i Širokog Brijega, a očekujemo suradnju na području gospodarstva, sporta i kulture – kazao je Zovko.

Istaknuo je kako je razbijanje stereotipa sa svih strana nužno, bilo da su oni nacionalni, religijski ili regionalni.

Predstavio je i trenutačno stanje u gospodarstvu svoje općine, kao i buduće planove.

– Mi smo 1991. bili nerazvijeni, 1997. smo krenuli s izgradnjom poslovnih zona, a sada imamo sedam i pol tisuća radnika. Došli smo do određene razine i zadovoljni smo, ali imamo još puno toga za naučiti od širokobrijeških gospodarstvenika i s time ćemo početi večeras – istaknuo je Zovko.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.