Biznis

sbk

Skijalište Rostovo sve popularnije među ljubiteljima zimskih sportova

06/01/2020

Skijalište je idealno za početnike i rekreativce, a staza je opremljena reflektorima te je omogućen i doživljaj noćnog skijanja

Ski centar “Rostovo”, u centralnoj Bosni, odličan je izbor za sve posjetitelje, koji zimski odmor žele provesti u prirodnom planinskom ambijentu i porodičnoj atmosferi, bez mnogo gužve i galame, ističu u Turističkoj zajednici Srednjobosanskog kantona (SBK).

– Ovo skijalište, idealno je za one koji prvi put žele osjetiti čari zimskih sportova, ali ni oni iskusniji neće ostati ravnodušni na prelijepe staze. Prostrani predjeli prekriveni snijegom, blagi spustovi i autentične bosanske kuće, te mir i tišina, upravo je ono što Rostovo izdvaja od drugih – kaže glasnogovornica Turističke zajednice SBK-a Aldijana Dizdar.

Rostovo je jedan od sedam srednjobosanskih ski centara, a smješten je između Novog Travnika i Bugojna. Put ka ovom ski centru je dobro očišćen i saobraćaj se odvija neometano, a udaljen je od Sarajeva 110 km, od Mostara 120 km, od Zenice 60 km i od Splita 160 km, ističu u Turističkoj zajednici SBK-a.

Ski-centar posjeduje dva ski-lifta, dužine 600 i 800 metara, koji imaju kapacitet od 1.500 skijaša na sat, ali trenutno je u pogonu samo jedan lift.

Skijalište je idealno za početnike i rekreativce, a staza je opremljena reflektorima te je omogućen i doživljaj noćnog skijanja.

Instruktor skijanja Smajo Duraković ističe da interes za skijanje na Rostovu svake godine raste, navodeći da u školi skijanja prednjače gosti iz Hrvatske, ali je, također, pohađaju i brojni domaći turisti.

Skijalište je dio turističkog kompleksa, sa smještajnim kapacitetom za 150 osoba, a etno selo dodato obogaćuje boravak posjetitelja.

Rukovoditelj Ski-centra “Rostovo” Rusmir Kurbegović kaže da je zadovoljan početkom skijaške sezone, te da je kompletan turitički kompleks trenutno u fazi uređenja postojećih smještajnih kapaciteta.

Iz ovog ski-centra, također, najavljuju nove turističke ponude i sadržaje koji će obogatiti boravak gostiju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.