Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

projekat “Sunday Funday”

Skijanje za mališane koji se po prvi put susreću sa ovim sportom

IMG_20210404_125350

Na Bjelašnici su se sastali mali i veliki ambasadori olimpijske ljepotice i zajedničkim snagama savladali osnovne elemente skijaške tehnike

Udruženje Ambasadori olimpijskih planina već drugu godinu zaredom uspješno implementira projekat
“Sunday Funday” koji ima za cilj popularizirati i omasoviti zimske sportove. Ovaj projekat namijenjen je
djeci koja iz finansijskih razloga do sada nisu imala priliku upoznati se sa skijanjem, te ih naučiti osnovnim elementima skijaške tehnike.

Tako su se proteklog vikenda na Bjelašnici sastali mali i veliki ambasadori olimpijske ljepotice i zajedničkim snagama savladali osnovne elemente skijaške tehnike, te već nakon drugog časa bili spremni za svoju prvu žicu.

“Zahvaljujući našim prijateljima iz Sparkasse Bank, mališanima je obezbijeđena oprema za skijanje,
prijevoz i ski karte, a sreća djece koja savladaju osnovne elemente skijaške tehnike je ono što nas ispunjava i daje nam dodatno vjetar u leđa da ovakve priče i dalje nastavljamo. Sparkasse Bank, ali i druge kompanije koje daju svoju podršku ovom projektu pokazuju društvenu odgovornost i privrženost zajednici u kojoj posluju, doprinoseći tako razvoju i općenito boljoj kvaliteti života u BIH.” izjavio je Alen Glavinić, predsjednik udruženja Ambasadori olimpijskih planina.

Pored navedenog projekta, udruženje Ambasadori olimpijskih planina već nekoliko godina radi na
edukaciji i promociji Ski Centra Bjelašnica – Igman, a u prošloj godini implementirali su akciju označavanja južne staze na planini Bjelašnici. Projekat je bio i edukacijskog karaktera u što su uvršteni dani istraživanja o endemskim vrstama flore i faune na Bjelašnici, kontrastima alpske i mediteranske klime, historijskoj baštini, hidrologiji te olimpijskim tekovinama. Time je udruženje napravilo edukativni poligon koji će prenositi na sve posjetioce Bjelašnice važnost i značaj prirode i njenog očuvanja.