Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skoro svi bivši radnici KTK Visoko penziju dočekali na birou

KTK-Visoko11

Gotovo svih 47 bivših radnika KTK Visoko d.d, koji su stekli uvjete za penzionisanje za vrijeme boravka na Birou za zapošljavanje, jučer i danas su od nadležne Kantonalne administrativne službe za PIO dobili rješenja o penzionisanu. Oni će 5./6.januara 2017. dobiti zaslužene penzije sa zaostacima u skladu sa Zakonom.

S ranije riješena 33 ovakva problema, ukupno je 80 bivših radnika kojima je KTK Visoko, uz pomoć Vlade Federacije BiH i Federalnog ministrstva energije, industrije i rudarstva, uz razumijevanje Poreske uprave, uplatio potrebna sredstva i, unatoč mnogobrojnim sudskim tužbama tih istih radnika iz ranijeg perioda priveo proces penzionisanja do kraja.

Uprava KTK Visoko je pokrenula aktivnosti i kompletiranje dokumentacije za povezivanje staža za dio radnika koji stiču uvjete za penzionisanje u 2016. godini. Dokumenacija je predata u nadležni PIO Zenica, a za dvadesetak se kompletira dokumentacija za period 2001.-2010.godina (obrazac M4), saopćeno je iz Federalnog ministrstva energije, industrije i rudarstva, a prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.