Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Škrebić: Zbog olakšica Vlade RS povećat ćemo plate radnika

skrebic

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Dragutin Škrebić rekao je da je poslovna zajednica spremna da sve olakšice koje će u naredne tri godine dobiti od Vlade RS iskoristi za povećanje plata zaposlenima.

“Realizacija mjera iz memoranduma o zajedničkim politikama od 2018. do 2020. godine, koji je potpisan sa Vladom Republike Srpske, uticaće na rast zaposlenosti, veći priliv novca u budžet RS i u izvjesnoj mjeri zaustaviti odliv radne snage u inostranstvo”, rekao je Škrebić za “Glas Srpske”.

Prema njegovom mišljenju, Vladi Republike Srpske je bio potreban ovakav dokument da bi njeni čelnici svoje saradnike primorali na bolji rad i odgovornost.

“Naša prva mjera jeste smanjenje oporezivanja rada. Time bi došlo do većeg rasta zaposlenosti, što bi povuklo i veći obim proizvodnje, rast potrošnje i prihoda od PDV-a, čime će i priliv novca u budžet RS biti veći”, dodao je Škrebić.

On tvrdi da su poslodavci predstavnicima sindikata nudili mnogo usluga, ali da oni “koriste izbornu godinu da bi nametnuli nerealne zahtjeve”.