Biznis

mostar

Skupština Aluminija danas o zaključenju ugovora o zakupu pogona Anoda

10/09/2021

Kako je ranije saopćeno iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću, za učešće u radu i odlučivanju na redovnoj Skupštini gospodarskog društva Aluminij d.d. Mostar Federalna vlada je opunomoćila Senada Zekića

Redovna (ponovljena) Skupština društva Aluminij d.d. Mostar održat će se danas u sjedištu tog društva.

Na predloženom dnevnom redu naći će se, uz ostalo, izbor radnih tijela Skupštine (predsjednika Skupštine i dva ovjerovitelja zapisnika Skupštine), donošenje odluke o zaključenju Ugovora o zakupu pogona Anoda društva Aluminij d.d. Mostar s društvom Aluminij Industrija d.o.o. te donošenje odluke o usvajanju Godišnjeg izvještaja o poslovanju Društva za 2020. godinu, koje uključuje Izvještaj Uprave o poslovanju s finansijskim izvještajem, zatim Konsolidirani finansijski izvještaj, Reviziju finansijskih izvještaja neovisnog vanjskog revizora, Reviziju konsolidiranih finansijskih izvještaja i Izvještaj o radu Nadzornoga odbora za 2020. godinu.

Osim toga, za dnevni red je predloženo i donošenje odluka o načinu pokrića gubitka, o izboru vanjskog neovisnog revizora za 2021. godinu, te o izglasavanju povjerenja Nadzornom odboru, pojedinačno.

Kako je ranije saopćeno iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću, za učešće u radu i odlučivanju na redovnoj Skupštini gospodarskog društva Aluminij d.d. Mostar Federalna vlada je opunomoćila Senada Zekića.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.