Sljedeće sedmice u Gradačcu sajam “Eko-etno BiH”

Gradacac_behar

U organizaciji Saveza udruženja “Mreža žena – Veliko srce u BiH” u Gradačcu će se 30. i 31. marta održati 7. gradačački sajam organskih proizvođača “Eko-etno BiH”.

– Ovogodišnji sajam organskih proizvođača “Eko-etno BiH” imat će međunarodni karakter i na njemu će se predstaviti organski proizvođači i prerađivači voća i povrća, ljekovitog i začinskog bilja, meda i pčelinjih proizvoda. Posjetitelji će moći vidjeti proizvode uzgojene i prerađene na tradicionalni način u Bosni i Hercegovini, kao i izložbu ručnih radova i tradicionalnih zanata – kazala je u izjavi za Fenu Almasa Huskić, predsjednica Saveza udruženja “Mreža žena – Veliko srce u BiH” iz Gradačca.

Dodala je da će sajamske sadržaje pratiti i nastup Kulturno-umjetničkog društava “Zmaj od Bosne”, čiji će članovi prezentirati tradiciju i običaje iz Bosne i Hercegovine.

U okviru Sajma bit će organizirano predavanje na temu “Pravci dostignuća organske proizvodnje u BiH”, a predavač je Sead Herceg predsjednik “Organsko FBiH”.

Predavanju će nazočiti i učenici gradačačkih srednjih škola MSŠ “Hasan Kikić” i Gimnazije “Mustafa Novalić”.

Pokrovitelji Gradačačkog sajma organskih proizvođača “Eko-etno BiH” su Općina Gradačac i Vlada Tuzlanskog kantona, a svečana ceremonija otvaranja Sajma najavljena je u četvrtak, 30. marta, u 11 sati, u Gradskom parku u Gradačcu.