Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Smjene “Šumama RS”, isplata plaće do kraja sedmice

sume_rs

U svim organizacionim jedinicama „Šuma Republike Srpske“, u kojima budu utvrđeni gubici u poslovanju, moraju se preduzeti mjere koje će rezultirati i smjenom kadrova odgovornih za takvo poslovanje.

Ovo je jedan od zaključaka današnjeg sastanka ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a Steve Mirjanića i predstavniika rukovodstva „Šuma RS“ te Granskog sindikata šumarstva, prerade drveta i papira u RS-u.

Dogovoreno je i da isplata zaostalih plaća u pojedinim šumskim gazdinstvima bude osigurana u skladu sa finansijskim mogućnostima preduzeća, do kraja sedmice, potvrdili su iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Uprava i Nadzorni odbor „Šuma RS“ treba i da mobilišu sve proizvodne jedinice da se realizuje novi način ugovaranja isporuke šumskih drvnih sortimenata, kako bi se osigurala što je moguće veća pravičnost pri njihovoj raspodjeli.

Problem isplate plaća prisutan je u nekoliko šumskih gazdinstava u RS-u, ali i kadrovski problemi među strankama vladajuće koalicije u RS-u kada je u pitanju ovo javno preduzeće, koje vodi kadar Socijalističke partije RS-a.