Wall Street

S&P 500 dosegnuo najvišu razinu u historiji, Microsoft mežu najvećim dobitnicima

wall street

Microsoft je bio među najvećim dobitnicima u tehnološkom sektoru, a i kompanija Cisco je ostvarila solidne dobitke

Na Wall Streetu je u ponedjeljak S&P 500 indeks dosegnuo najvišu razinu u historiji, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo kvartalnim poslovnim rezultatima većine američkih kompanija i nadi ulagača da će SAD i Kina uskoro postići dogovor o nekim od trgovinskih pitanja.

Microsoft je bio među najvećim dobitnicima u tehnološkom sektoru, a i kompanija Cisco je ostvarila solidne dobitke, prenosi agencija AP.

Dow Jones ojačao je 132 boda ili 0,49 posto, na 27.090 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,56 posto, na 3.039 bodova, a Nasdaq indeks 1,01 posto, na 8.325 bodova.

U ponedjeljak je nastavljen rast cijena dionica, koji traje već više od tri sedmice, pa se S&P 500 indeks probio iznad dosadašnje najviše razine u povijesti, dosegnute krajem jula.

Dobro raspoloženja na tržištu zahvaljuje se nadi ulagača da će SAD i Kina uskoro postići parcijalni trgovinski dogovor.

U petak je ured američkog trgovinskog predstavnika priopćio da su SAD i Kina blizu završetku prve faze dogovora i da se pregovori nastavljaju.

Predsjednik SAD-a Donald Trump tada je poručio da se nada da će taj dogovor on i kineski predsjednik Xi Jinping potpisati idućega mjeseca na sastanku u Čileu, prenosi SEEbiz.