prva godišnjica

Sparkasse Bank i članice VIG grupacije obilježile godišnjicu strateške saradnje u BiH

sparkasse – vig grupacija

Osim partnerskog rada na kreiranju zajedničkih inovativnih proizvoda i usluga za korisnike, ovi partneri svoje snage usmjeravaju i u društveno-odgovorne aktivnosti i projekte, te su ovom prilikom najavili i dodjelu jednokratne stipendije za najboljeg studenta postdiplomskog studija Ekonomskog fakulteta u Sarajevu sa Odsjeka za bankarstvo i osiguranje

Danas su u sjedištu Sparkasse Banke predstavnici ove banke te članica VIG Grupacije, Vienna i Wiener osiguravajućih kuća, obilježili prvu godišnjicu uspješne strateške saradnje u BiH. Na susretu kojem su prisustvovali Amir Softić, predsjednik uprave Sparkasse Bank, Sabina Mujanović, predsjednica uprave Vienna osiguranja te Borislav Doder, predsjednik uprave Wiener osiguranja, partneri su još jednom potvrdili strateško opredjeljenje za dugoročno vezivanje i zadovoljstvo rezultatima postignutim tokom prethodne godine.

“Erste i Sparkasse bankarska Grupa i VIG grupacija su se prepoznali kao partneri na globalnom, grupnom nivou, pa tako i u BiH. Ovakva jedna sinergija snažnih partnera u bankarskom i osiguravajucem sektoru je vrlo važna iz više razloga. Prije svega radi adekvatnog odgovora na potrebe i očekivanja klijenata, kroz proizvod koji spaja bankarske i nebankarske usluge na jednom mjestu, u najbržem roku i kroz digitalne kanale. Upravo to smo smo uspjeli uspostaviti sa našim partnerima Vienna i Wiener osiguranjem. Nadalje, obzirom da su osiguravajući proizvodi primarno sredstvo osiguranja imovine naših klijenata I reduciranja rizika kreditiranja, zajedničko strateško djelovanje banaka i osiguranja bitno utiče na stabilnost oba sektora, i time direktno na kreditnu aktivnost i ekonomski rast”, izjavio je ovim povodom predsjednik Uprave Sparkasse Banke Amir Softić.

Među proizvodima koje su Sparkasse Bank i Vienna osiguranje zajednički razvili posebno se izdvaja paket osiguranja od nezgode Siguran za 5 koji nudi sveobuhvatnu uslugu osiguranja za svakog pojedinca, te aktraktivan proizvod Osiguranje ključne odgovorne osobe društva za zaštitu firmi od iznenadnih događaja. Partnerska kuća Wiener osiguranje sa svojim ekspertizama nudi osiguranje korisnika kredita i osiguranje imovine Corporate klijenata prilikom ugovaranja nekog od kreditnih proizvoda u Sparkasse bank.

“Snaga obje članice Vienna Insurance Group u Bosni i Hercegovini usmjerena je na proširenje poslovanja bankoosiguranja, u skladu sa strateškim usmjerenjima naše grupacije. To podrazumijeva poduzetničku slobodu u pogledu kreiranja proizvoda koji će biti u skladu sa potrebama klijenata i strateškog partnera Sparkasse Bank, sa jednakim fokusom na razvoj životnih i neživotnih vrsta osiguranja. Zajednički cilj je jasan – profitabilan rast kompanija kroz razvoj proizvoda bankoosiguranja i pružanje kompletne usluge klijentima na jednom mjestu”, naglasili su ovom prilikom u zajedničkoj izjavi Sabina Mujanović, predsjednica Uprave Vienna osiguranja VIG i Borislav Doder, predsjednik Uprave Wiener osiguranja.

Osim partnerskog rada na kreiranju zajedničkih inovativnih proizvoda i usluga za korisnike, ovi partneri svoje snage usmjeravaju i u društveno-odgovorne aktivnosti i projekte, te su ovom prilikom najavili i dodjelu jednokratne stipendije za najboljeg studenta postdiplomskog studija Ekonomskog fakulteta u Sarajevu sa Odsjeka za bankarstvo i osiguranje.