Biznis

Zakon loš za radnike

SSSBiH podržao inicijativu za uvođenje zabrane rada nedjeljom

20/12/2018

Tema sastanka je bila inicijativa koju je Čengić pokrenuo u Federalnom parlamentu, a tiče se izmjena Zakona o radu i uvođenja zabrane rada nedjeljom

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine danas je posjetio zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Irfan Čengić i tom prilikom se sastao sa predsjednikom SSSBiH Selvedinom Šatorovićem. Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik SSSBiH Bajro Melez.

– Tema sastanka je bila inicijativa koju je Čengić pokrenuo u Federalnom parlamentu, a tiče se izmjena Zakona o radu i uvođenja zabrane rada nedjeljom. Savez samostalnih sindikata BiH podržava ovu inicijativu i dat će punu podršku da dođe do njenog usvajanja. Takođe, u narednom periodu će biti pokrenute i dodatne inicijative za izmjene postojećeg Zakona o radu kako bi se on učinio kvalitetnijim i povoljnijim za radnike. Naime, obje strane na sastanku su se složile da je aktuelni Zakon o radu u najmanju ruku loš za radnike i radnice -kaže se u saopćenju SSSBiH.

Također, napominju da će Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine podržati svaku inicijativu koja za cilj ima popravljanje ekonomsko-socijalnog položaja radnika i radnica u Federaciji BiH, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.