Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stanić Beverages osvaja zapadnu Europu brendom Juicy

ssss2

Novi val širenja izvoza Stanić Beveragesa počeo je prema zemljama zapadne Europe, točnije prema Njemačkoj i Italiji, a u središtu su Juicy 100 % sokovi i nektari. Zahvaljujući trogodišnjem uspješnom širenju brenda i na MENA regiju (Bliski istok i sjeverna Afrika) Juicy postaje međunarodni brend.

Juicy sokovi u Njemačkoj su dostupni još od 2015., i to u regiji Baden Württemberg kroz lanac franšiznih trgovina REWE. Od listopada ove godine Juicy sokovi bit će jedini regionalni brend sokova koji će imati priliku biti uvršten u svih 3300 trgovina u sklopu REWE grupacije zahvaljujući vrhunskoj kvaliteti i atraktivnom dizajnu.

Plan je prvo osvojiti Bayern i Hessen, a zatim i cijelu Njemačku u kojoj se godišnje proda više od 2 milijarde litara sokova, a dugoročni plan Stanić Beveragesa za njemačko tržište je ostvarenje prodajnog volumena od 20 milijuna litara sokova. Tome će zasigurno pridonijeti i aktualni pregovori s trgovačkim lancem EDEKA koji trenutačno u Njemačkoj posjeduje 20 % maloprodajnog tržišta.

Početkom ove godine na Marca sajmu u Bologni Stanić Beverages i SEM Gruppo potpisali su ugovor o distribuciji brenda Juicy na talijansko tržište. SEM Gruppo jedna je od vodećih talijanskih tvrtki u sektoru punjenja, proizvodnje i distribucije prirodnih mineralnih voda.

Zbog jačanja svojeg položaja u sektoru bezalkoholnih pića SEM Gruppo udružio se sa Stanić Beveragesom sa željom ostvarenja petogodišnjeg plana čiji je krajnji cilj dosegnuti godišnje prihode u iznosu 14,5 milijuna eura.

Distribucija Juicy sokova u Italiji počinje u rujnu, prvo s Juicy 100 % sokovima i nektarima u bočicama od 0,2 l, a zatim i brick pakiranjima od 1 l. Zahvaljujući partnerstvu sa SEM Gruppo i njihovoj snažnoj distribucijskoj mreži Juicy sokovi bit će prisutni u trgovačkim lancima na području cijele Italije.

„Izvozni planovi Stanić Beveragesa na tržištima Njemačke i Italije vrlo su ambiciozni, no očekujemo ostvarenje dugoročnih ciljeva. Koliko su naše namjere ozbiljne govori i činjenica kako planiramo, primjerice, za talijansko tržište proizvesti i posebne okuse te se maksimalno prilagoditi potrošačima. Jednako tako, ako dostignemo planirane dugoročne ciljeve u Njemačkoj kao i planirana povećanja izvoza na svim stranim tržištima, uključujući i MENA regiju, Stanić Beverages spreman je otvoriti i novu tvornicu radi zadovoljavanja povećanih količina“, istaknuo je Zoran Mabić, novi izvršni dopredsjednik Uprave Stanić Beveragesa koji se nedavno pridružio timu s mjesta izvršnog direktora u Francku.

Uz kontinuirano širenje na novim tržištima Stanić Beverages ulaže i u proizvodnju te je nedavno kupljena nova linija za punjenje PET ambalaže u vrijednosti 3,5 milijuna eura s godišnjim kapacitetom od 65 milijuna litara, što otvara mogućnost za daljnjim rastom u kategoriji still drinkova (Juicy Fruits), no i proširenjem proizvodnje u neke nove kategorije.

„Sljedeće godine brend Juicy slavi 20 godina postojanja. Iznimno smo ponosni na sve što smo postigli otkada je Stanić Beverages vlasnik brenda. Sustavno ulažemo u vrhunsku kvalitetu, postavljamo trendove na tržištu regije te strateški širimo proizvodnju i prodaju. Zahvaljujući svemu tome najveći smo proizvođač sokova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a izvozni uspjesi kruna su višegodišnjeg rada i truda na tome da Juicy postane međunarodni brend. Sretni smo što naši ambiciozni planovi postaju stvarnost“, zaključio je Svjetlan Stanić, vlasnik Stanić Beveragesa.


 O Juicyju

Brend voćnih sokova Juicy lider je na tržištima Hrvatske i BiH. Juicy od samog početka proizvodnje inzistira na najvišoj kvaliteti sirovina, proizvodnog procesa i finalnih proizvoda na policama trgovina i u kafićima, ali i na izgradnji odnosa povjerenja sa svojim kupcima. Juicy asortiman sastoji se od kategorija Juicy 100 %, Juicy 100 % funkcionalni sokovi, Juicy Nectar, Juicy Fresh, Juicy Kids, Juicy Fruits i Juicy Vita.