STARline novi je partner 19. Jazz Festa Sarajevo 2015.

Mercedes-Benz E 220 BlueTEC, BlueEFFICIENCY Edition, (W212) 2013

Kompanija STARline, zvanični Mercedes-Benz partner u Bosni i Hercegovini, novi je partner 19. Jazz Festa Sarajevo 2015. Gostima ovogodišnjeg međunarodnog muzičkog festivala, koji naredne godine slavi dvije decenije postojanja, na raspolaganju će biti vozila jednog od najprestižnijih proizvođača automobila Mercedes-Benz i to: kompaktni GLA, potpuno novi model GLC i robusni GLE.

“S ponosom spominjemo Jazz Fest i Mercedes-Benz u istoj rečenici. Zadovoljan sam što će naši gosti i na nivou lokalnog transporta imati najbolje. A to je standard kojem konstantno težimo u Jazz Festu – imati najbolju produkciju, najbolji program, najbolju organizaciju i sve ono što festival čini izvrsnim”, kazao je Edin Zubčević, direktor Jazz Festa.

Za legendarnog američkog gitaristu Al Di Meolu planiran je ekskluzivni model – E-Klasa, limuzina koja predstavlja jedan od standardnih zahtjeva iz tehničkog rajdera velikog gitariste. Model E-Klase je simbolično izabran, jer će Di Meola na Jazz Festu predstaviti svoj aktuelni album Elysium. “Kao dobri domaćini i partneri, gostima Jazz Festa, vrhunskim svjetskim muzičarima, želimo priuštiti odgovarajući komfor zahvaljujući našim Mercedes-Benz limuzinama i atraktivnim terenskim vozilima”, istakao je Haris Guso, direktor STARlinea.

Sa nizom od šest modela (GLA, GLC, GLE, GLE Coupe, GL i G), Mercedes-Benz nudi najširi asortiman od svih evropskih premium proizvođača, dok E-Klasa ima vodeći položaj u segmentu luksuznih vozila sa jedinstvenim dizajnerskim izrazom, novim sistemima za pomoć tokom vožnje i efikasnim motorima.