kantonalni ministar

Šteta nakon potpisivanja ugovora: Trolejbus se vraća u Vogošću nakon 30 godina

Foto: Vlada KS

Vrijednost projekta je 9.372.945,89 eura s PDV-om

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i predstavnik izvođača radova turske kompanije Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi A.S. Volkan Okur Yilmaz potpisali su danas ugovor o rekonstrukciji trolejbuske mreže do Vogošće, saopćila je kantonalna pres-služba.

-Trolejbus se vraća u Vogošću nakon 30 godina. Tokom rata, mreža je uništena, krećemo u njenu obnovu odlučno i hrabro ne razmišljajući o razlozima zašto se ovo nije uradilo mnogo ranije. Ponosan sam što krećemo s realizacijom još jednog projekta koji će promijeniti sliku Sarajeva. Nabavljamo nova vozila, trolejbusom ćemo spojiti Vogošću s centrom Sarajeva i nastavit ćemo raditi na projektima koji će unaprijediti životni standard svih građana Kantona Sarajevo – rekao je ministar Šteta.

Projektom su predviđeni izgradnja kontaktne mreže u dužini 8,6 kilometara, postrojenja elektrovučnih podstanica, saniranje i obnova postojećih te izgradnja novih stubova kontaktne mreže.

Izvođač radova je turska kompanija čiji predstavnici su zadovoljni što su dobili priliku da rade posao u Sarajevu. Izrazili su zahvalnost za dobru saradnju i naglasili da će realizacija projekta biti u skladu sa svim planovima.

Vrijednost projekta je 9.372.945,89 eura s PDV-om.

Novac je obezbijeđen zajmom kod Evropske investicione banke.