Biznis

kantonalni ministar

Šteta: Sredinom 2022. početak izgradnje tramvajske pruge Ilidža – Hrasnica

10/07/2021
Foto: PIXSELL (Ilustracija)

Istakao je da je za taj projekt izdata i građevinska dozvola, a, prema dosadašnjim aktivnostima, početak radova se očekuje sredinom naredne godine

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta potvrdio je za Fenu da su u toku aktivnosti na kreditnom zaduženju kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za izgradnju tramvajske pruge Ilidža – Hrasnica.

Istakao je da je za taj projekt izdata i građevinska dozvola, a, prema dosadašnjim aktivnostima, početak radova se očekuje sredinom naredne godine.

Šteta je podsjetio da je glavni projekt izgradnje pruge Ilidža – Hrasnica izradila projektna kuća IPSA, te da u narednom periodu predstoji priprema tenderske dokumentacije i provođenje tendera, do kraja ove, odnosno početka naredne godine.

Dodao je da je planom i programom Ministarstva saobraćaja KS, kao i planom javnih nabavki planirana i izrada studija opravdanosti izgradnje tramvajske pruge prema naselju Dobrinja i naselju Šip, u ovoj godini.

Kaže da je u toku priprema projektnog zadatka i tenderske dokumentacije, a nakon toga slijedi odabir onih koji će raditi na analizi i studiji opravdanosti.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.