Stručni skup o ekonomskom razvoju za male biznise u Mostaru

posao

U organizaciji Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar i udruge Nezavisni biro za razvoj (NBR) Gradačac/Modriča u Mostaru će u srijedu, 13. travnja, biti upriličen stručni skup na temu “Zagovaranjem do boljih politika ekonomskog razvoja za male biznise”.

Na skupu, koji će se održati u sklopu Sajma gospodarstva Mostar 2016, nastavit će se s velikom kampanjom zagovaranja za bolje poslovno okruženje s posebnim naglaskom na male biznise.

Tijekom kampanje koristit će se jedinstveni alat, koji će biti promoviran na skupu, a koji sadrži preko 150 registriranih prepreka te omogućava identifikaciju institucija koje uzrokuju probleme u poslovnom okruženju, priopćeno je iz LiNK-a.

Sudionici skupa imat će priliku upoznati se s ažuriranim registrom verificiranih prepreka za rad malih i srednjih poduzeća (MSP), koji pruža i mogućnost selektiranja prepreka po određenoj teritoriji, te prijedlog mjera za poboljšanje.

Izjave za medije su planirane prije početka skupa, u 10:30 sati.

Inače, skup se održava u sklopu projekta “Boljim poslovnim okruženjem do više radnih mjesta”, kojeg provodi NBR Gradačac, u suradnji s ključnim partnerom Udruženjem za poduzetništvo i posao LiNK Mostar.