Super Konzum u Sarajevu otvara vrata kupcima

konzum234

Super Konzum u Sarajevu na adresi Ložionička 16, na mjestu nekadašnjeg Family Centra, ovog mjeseca će otvoriti vrata za kupce. U skladu sa najboljim svjetskim praksama maloprodajnih lanaca, prodavnica je prilagođena potrebama kupaca i donosi sasvim novi doživljaj kupovine s asortimanom od više od 30.000 artikala, najavljeno je iz MITA Group doo.

– U ponudi će se naći brojni svjetski brendovi koje ranije nismo mogli kupiti na ovim prostorima, a cjelokupan ambijent dobit će potpuno novu dimenziju, zahvaljujući posebno osmišljenom dizajnu koji će kupcu omogućiti ljepšu, ugodniju i jednostavniju kupovinu – istakla je PR Konzuma BiH Amra Karahmetović.

Preuređena prodavnica u Ložioničkoj donosi i mnogo tehnoloških noviteta za ugodniju i lakšu kupovinu uz značajnu uštedu vremena. Dok pametna kolica navode kako doći do željenog proizvoda i automatski očitavaju cijenu artikla, inovativno rješenje “self checkout” omogućit će kupcima da sami skeniraju proizvode koje kupe, čime će izbjeći duža čekanja na blagajni, navodi se u saopćenju.