Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Super Štek” nagradio najbolje dječije radove

super stek – nagrade

Super Štek, prepoznatljivi štediša UniCredit Banke i ove godine povodom Svjetskog dana štednje pozvao je učenike iz preko 280 škola u Bosni i Hercegovini da učestvuju u nagradnom takmičenju te pripreme maštovite i kreativne radove sa korisnim savjetima. Super Štek je shvatio da je osim štednje jako bitno da sa dječacima i djevojčicama širom BiH razgovara i o drugim temama, pa je ove godine pozvao da kroz svoje radove podijele savjete o sigurnom korištenju interneta.

Kroz pristigle radove Super Štek je dobio veoma korisne savjete, kako sigurnije koristiti Internet, te je najbolje radove nagradio vrijednim novčanim nagradama. Prvu nagradu osvojili su Imer Gledo, Anisa Muminović, Džejla Pašić, Amina Muminović i Lamija Klempić, učenici 4. i 5. razreda Osnovne škole Hasan Kikić Solun iz Olova koji su osim korisnih savjeta, pripremili i pjesmicu na ovogodišnju temu. Osim novčane nagrade za svoj rad, osvojili su i posebnu nagradu za svoju školu, kojom će se pomoći rad škole i poboljšati uslovi za sticanje novih znanja. Druga nagrada dodijeljena je Amni Koričić i Davudu Baručiću iz Osnovne škole Harmani I iz Bihaća za njihove odlične savjete i preporuke koje stranice djeca mogu posjećivati na internetu, dok su treću nagradu osvojile učenice Ruža Leko i Iva Mlinarević iz Osnovne škole Antuna Branka i Stanislava Šimića iz Tihaljine kod Gruda za svoje savjete koje su predstavile kroz edukativni poster sa Super Štekom.

UniCredit Bank svojim kontinuiranim radom posebnu pažnju posvećuje djeci, te kroz različite manifestacije i akcije pokušava pružiti bolje uslove za njihovo odrastanje i edukaciju. Imajući u vidu važnost štednje, svake godine povodom Svjetskog dana štednje, UniCredit Bank organizuje takmičenje u kojem učestvuju učenici iz različitih škola Bosne i Hercegovine. Super Štek, kao simbol dječije štednje je prepoznatljiv djeci i uvijek nastoji donijete neke nove i aktuelne teme na koje djeca kroz svoje literarne radove, crteže i pjesmice daju maštovite i vrlo korisne odgovore.

Osim nagradnog takmičenja povodom 31. oktobra Svjetskog dana štednje, poslovnice UniCredit Bank širom Bosne i Hercegovine ugostit će učenike i upoznati ih sa radom Banke i važnosti štednje.