Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Susret i druženje privrednika iz BiH i Norveške u Počitelju

Proljetnom ljepotom Počitelj zaustavlja prolaznike

Turistička agencija Kula – Turist organizirala je proteklih dana u Počitelju susret i druženje predstavnika Privredne komore Norveške i Bosne i Hercegovine sa potencijalnim članovima.

Ambasador BiH u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević objašnjava da je spomenuta komora jedna od bitnih kontaktnih tačaka za mala i srednja preduzeća u obje zemlje koja su u potrazi za novim kupcima i partnerima. Ova komora posjeduje adekvatnu mrežu na norveškom i bosanskohercegovačkom tržištu, kao i stručnost u raznim segmentima, prodajnim kanalima te umrežavanju sa potencijalnim poslovnim partnerima.

– Važno je da dolazi do susreta poput ovoga, jer je to jedan od načina preko kojih se postižu konkretni poslovni rezultati – naglašava ambasador Makarević koji se i sam angažirao na jačanju veza privrednika iz dvije zemlje.

Značaj i podršku umrežavanju privrednika dao je i predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić. On je podržao inicijativu Komore o nastavku ulaganja u BiH, te izrazio zahvalnost na dosadašnjim investicijama i nesebičnoj pomoći Norveške Bosni i Hercegovini, posebno u poslijeratnoj obnovi.

Sudionici susreta obišli su zajedno sa članovima Udruženja likovnih umjetnika BiH (ULUBiH) prostorije Internacionalne umjetničke kolonije Počitelj te se upoznali sa njihovim radom.