Od 19. jula do 30. septembra

Sutra počinje Ljetni bazar Tuzla

Ljetni_bazar334

Cilj je obogatiti ponudu i tokom ljetnih dana građanima Tuzle kao i gostima ponuditi jedan drugačiji vid zabave

Ljetni bazar Tuzla bit će održan od 19. jula do 30. septembra na platou ispred Mercator Centra u Tuzli. Radi se o projektu koji organiziraju Magic Factory, Eventus i firma Rare & Pure.

S obzirom da je Tuzla turistički grad sa jedinstvenim slanim jezerima i vrhunskom gastronomijom, te je postala omiljena destinacija kako gostima iz BiH tako i regiona, cilj je obogatiti ponudu i tokom ljetnih dana građanima Tuzle kao i gostima ponuditi jedan drugačiji vid zabave, saopćeno je iz organizacije Magic Factory.

Na platou će biti postavljene drvene kućice sa domaćom kuhinjom i vrhunskim proizvođačima hrane i pića, nastupit će regionalne muzičke zvijezde, predstavit će se i kulturno-umjetnička društva, a bit će održan i sajam knjige. Dio planiranog programa bit će prilagođen i za najmlađe, kada će ih zabavljati popularni dječiji animatori.

Svakog petka i subote planiran je “Street food night” zatim bit će tu i “Cheese week – vikend sira”, noćni bazar, večeri roštilja i kulinarska takmičenja kao i bogat muzičko-zabavni program.

Otvaranje “Ljetnog bazara” će biti upriličeno u petak,19. jula u 20.00 sati.