Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Sve što trebate znati o FlixBusu koji će vas voziti širom Evrope za sitne pare

31/05/2017

Najbrže rastući mobilni start-up FlixBus stigao u Bosnu i Hercegovinu. Time je Sarajevo postalo prvo ishodišno mjesto te važna polazišna tačka FlixBusa u BiH.

Zahvaljujući regionalnim partnerima kreće i prva zelena linija Sarajevo – Dortmund, koja će lokalnom stanovništvu ponuditi udobno putovanje uz mnogobrojne benefite kao i mogućnost povezivanja s 1000 destinacija diljem 22 europske zemlje po atraktivnim cijenama.

Prva zelena međunarodna FlixBus linija kreće 15. 6. s polaskom u 10:00h iz Sarajeva te povezuje direktno 7 destinacija u BiH (Sarajevo, Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj, Derventa i Brod) s 14 destinacija u Njemačkoj. Kroz glavna velika čvorišta FlixBusa koja će biti direktno povezana sa Sarajevom, poput Münchena, Frankfurta ili Stuttgarta, stanovnicima BiH uz interkonekcije dostupno je više od 1.000 destinacija diljem 22 europske zemlje. Ovime je Sarajevo postalo prvo ishodišno mjesto te važna točka polazišta FlixBusa u Bosni i Hercegovini.

FlixBus putnici profitirat će od mnogobrojnih pogodnosti, prije svega od prioriteta kao što su sigurnost i udobnost. FlixBus u svakom autobusu osigurava više prostora između sjedala, utičnicu, besplatan internet, besplatnu prtljagu te mogućnost otkaza ili promjene rezervacije do 15 minuta prije polaska bez naplate. Korištenje mobilne aplikacije ima brojne pogodnosti koje uvelike olakšavaju putovanja. Između ostalog aplikacija šalje korisniku obavijest o kašnjenju ili mogućim zastojima.

Kada je u pitanju autobusna industrija diljem Europe, osobito na međunarodnim linijama, FlixBus predstavlja europski br. 1. Čvrsti temelji stvoreni diljem Evrope, poticaj su za daljnje širenje na jugoistok Europe.

˝Ulazak na tržište Hrvatske, Slovenije, a sada i Bosne i Hercegovine, samo je početak širenja mreže regijom. Od otvaranja podružnice u Zagrebu te s pokretanjem novih linija od lipnja 2016. godine, nezaustavljivo se širimo CEE regijom. U manje od godine dana, proširili smo zelenu mrežu i na Bosnu i Hercegovinu, a ova prva linija samo je jedna u nizu što slijede tijekom 2017. godine”, kaže Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za FlixBus CEE regiju.

Prve linije

Prva međunarodna FlixBus linija kreće 15. juna iz Sarajeva te povezuje sedam destinacija u BiH (Sarajevo, Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj, Derventa i Brod) s 14 destinacija u Njemačkoj.

Kroz glavna velika čvorišta FlixBusa koja će biti direktno povezana sa Sarajevom, poput Münchena, Frankfurta ili Stuttgarta, stanovnicima BiH uz interkonekcije dostupno je više od 1.000 destinacija u 22 evropske zemlje.

Time Sarajevo postaje prvo ishodišno mjesto i važna tačka polazišta FlixBusa u BiH.

Prodaja karata je otvorena te ih je moguće kupiti putem web stranice www.FlixBus.hr u domaćoj valuti KM, putem mobilne aplikacije ili kod prodajnih partnera FlixBusa. Sve informacije mogu se saznati i putem korisničke službe na +385 (01) 8000 380.

Promotivne karte je bilo moguće kupiti za 2 KM, ali zbog velikog interesovanja već su sve prodate, javili su iz ove komapnije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.