Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svečano otvoren novi objekat Binga u Mostaru (FOTO)

novi bingo mostar3

U prisustvu više hiljada posjetilaca, predstavnika vlasti s federalnog, kantonalnog i gradskog nivoa, danas je u Mostaru svečano otvren novi objekat kompanije Bingo, izgrađen na mjestu gdje se nalazio veliki tržni centar ove kompanije koji je potpuno uništen u požaru u aprilu ove godine.

Svečanu vrpcu na vratima novog Binga presjekle su radnice Emira Džino i Ernesa Tipura, zajedno sa glavnom savjetnicom gradonačelnika Ljube Bešlića, Radmilom Komadinom i predsjedavajućim Predstavničkom doma Parmlamenta FBiH Edinom Mušićem.

Mušić je u izjavi za medije ranije naveo da je objekat Binga od velike važnosti za građane Mostara, odnosno Hercegovine, kao i da je riječ o kompaniji koja je na ponos cijeloj Bosni i Hercegovini. Sreću nisu krile ni uposlenice Tipura i Džino koje su bile svedocima velikog požara koji je odnio nekadašnji tržni centar.

– Tu sam već sedam godina i danas se usjećam i sretno i uzbuđeno, kazala je Džino.

Glavna savjetnica gradonačelnika Radmila Komadina pozdravila je prisutne u ime gradonačelnika koji je zbog privatnih oaveza bio odsutan. Prisjetila se i kobnog 22. aprila, kazavši da je novosagrađeni obajekat, objekat na ponos Gradu Mostaru.
Obnovljeni objekat Binga u Mostaru najveći je i najmodernije opremljeni centar ove kompanije na području Hercegovine.

Centar je u osnovici površine 11.660 kvadratnih metara, od čega hipermarket zauzima površinu od devet hiljada kvadrata, dok ostatak prostora otpada na igraonicu Bambino i moderno uređen restoran i poslovne prostore koji su se i ranije nalazili u centru. Novi Bingo donosi i novitete, pa će se na dijelu zemljišta pored parkinga, izgraditi retail park u sklopu kojeg će se uskoro otvoriti poslovnice dm-a, Deichmanna, Waikikija i Sport Visiona.

Današnje goste zabavljao je Adnan Jakupović, dok se domaćin pobrinuo i za dobru zabava za najmlađe uz maskote i zanimljive igre, promocije i degustacije Bingovih poslovnih partnera, poklon-pakete i neizostavne popuste.