Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svečano otvoren Super Konzum u Sarajevu (FOTO)

konzum otvorenje pr

Večeras je svečano otvoren Super Konzum u Ložioničkoj, prodavnica koja pruža jedinstveno i interaktivno iskustvo kupovine. Veliki izbor proizvoda, eksluzivan asortiman, unaprijeđeni odjeli, tehnološke inovacije i posebno dizajniran prostor samo su neki od noviteta koji kupce očekuju u preuređenoj prodavnici, na mjestu nekadašnjeg Family Centra.

”S ponosom otvaramo jednu od najmodernijih prodavnica koju smo kreirali prema potrebama naših vjernih kupaca, u kojoj svaki odjel donosi ugodnu domaćinsku atmosferu uz više od 35.000 proizvoda.

Vjerujemo da će naši kupci biti zadovoljni trgovinom uređenom prema svjetskim standardima, prilagođenu modernom konceptu kupovine. U prilog tome ide i činjenica da su naše prodavnice, ove razine, u Zagrebu i Ljubljani, prema IGD uvrštene na top listu 15 najboljih prodavnica u svijetu. Uvjereni smo da je Super Konzum Ložionička nastavak te uspješne priče”, istakao je Tomislav Bagić, direktor Konzuma BiH.

Na samom ulazu u objekt u Konzumovoj voćarnici kupci imaju priliku odabrati više od 250 vrsta voća i povrća, ali i egzotičnu ponudu zlatnog kivija, kokosovog oraha i drugih vrsta voća do sada neviđenih na našem tržištu. Gastroteka je obogaćena novim okusima sushija, wok-a, jela ispod sača, s roštilja i ražnja. Novost je što će kupci imati priliku uživati u tradicionalno pripremljenim sarajevskim ćevapima unutar prodavnice i na taj način osjetiti dašak Baščaršije u Super Konzumu.

Pristalice zdravog načina života, po uzoru na svjetske tržne centre, imat će na raspolaganju juicy bar, s vitaminskim napicima koje pripremaju renomirani nutricionisti. Odjel mesnice postaje pravi gurmanski raj, na kojem će se naći i čuvena „maturo junetina“ koju kuhari nazivaju kraljicom mesa.

 

Ribarski odjel obogaćen je s više od 40 vrsta svježe ribe svakoga dana, ali i posebno kreiranim bazenima rakova i mekušaca.

Vinska kultura u BiH doživjet će potpuni preobražaj zahvaljujući vrhunskom odjelu na kojem se nalazi više od 70 vinskih kuća iz cijelog svijeta. Nisu zaboravljeni ni ljubitelji piva koje u Konzumovom pubu čeka više od 100 različitih vrsta specijalnih i zanatskih, craft piva bogate tradicije.

Svi koji uživaju u mirisu domaćeg i svježeg peciva posebno će očarati pekarski odjel, upotpunjen novim vrstama peciva, ali ono još ljepše, jeste što uz vruće kifle ili kroasane, kupci sada mogu napraviti predah od kupovine i popiti kafu, pojesti kolač ili sladoled unutar prodavnice. Posebna pažnja posvećena je asortimanu čija je proizvodnja bazirana isključivo na sirovinama domaćeg porijekla u skladu s najsavremenijim konceptom kontrole i kvalitete.

Dream Factory – Tvornica snova, nudi najveći odjel igračaka u Konzumu. Lego kutak zasigurno će izazvati pažnju mališana svih uzrasta i potreba.

 

Osluškujući želje i potrebe modernog kupca, koji u dinamičnom životnom tempu nije samo potrošač, željeli smo da kupovina u Konzumu ne predstavlja samo izbor namirnica nego doživljaj i zabavu za cijelu porodicu koja želi pronaći sve na jednom mjestu uz jednostavnu i brzu kupovinu.

Upravo zbog toga u Konzumu su aplicirana pametna kolica i samouslužne kase, zahvaljujući kojima kupci mogu provjeriti cijene proizvoda i u svakom momentu očitati sadržaj korpe i ukupnu vrijednost za plaćanje, a po završetku kupovine izvršiti automatsku naplatu kupljenih proizvoda na blagajni. Budući da svoje poslovanje temelji na željama i potrebama kupaca, Super Konzum Ložionička, u ponudi će imati i svjetski priznate brendove koji ranije nisu postojali na bosanskohercegovačkom tržištu. Brojne novosti i ovaj put pozicioniraju Konzum na lidersku poziciju maloprodajnog objekta na tržišu, a Super Konzum u Ložioničkoj na mjesto gdje kupovina postaje doživljaj.