Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Svečano otvoren turist info punkt u Ostrošcu

19/10/2018

U sklopu projekta “Razvoj turizma na tri jezera” kojeg financira Europska unija, u četvrtak je na obali Jablaničkog jezera u Ostrošcu svečano otvorena turist info punkt-kuća.

Pored toga, predstavljeni su projektni rezultati i promotivni video materijali, a date su smjernice i preporuke za razvoj turizma na projektnom području.

Na svečanom otvaranju istaknut je i cilj projekta, a to je razvoj održivog turizma jezerskih područja – Jablaničko jezero, Ramsko jezero i jezero Tribistovo, putem poboljšanja turističke ponude.

Osnovna je svrha info punktova, koji su postavljeni na sve tri navedene lokacije, pružanje informacija te promocija područja uz bogat promotivni materijal, kao i pružanje podrške raznim outdoor aktivnostima, priopćeno je na internetskoj stranici Općine Jablanica.

Simboličnim presijecanjem vrpce info punkt u Ostrošcu otvorili su općinski načelnik Salem Dedić i predstavnik delegacije EU-a u BiH Andrea Vera.

“Pozdravljam sve prisutne koji su pomogli u realizaciji ovog projekta, a posebno delegaciju Europske unije koja i financira projekt. Ovo je novi početak u razvoju turizma općine Jablanica na jezerima”, kazao je načelnik Dedić.

Šef odjela operacija za ekonomski razvoj, infrastrukturu i prirodne resurse pri delegaciji EU-a u BiH Andrea Vera istaknuo je kako je otvaranje info punktova samo jedna u nizu aktivnosti koju sadrži ovaj projekt.

“U ovom projektu u koji su uključene tri općine, nekoliko je dobrih stvari. Prvo je partnerstvo za ove tri općine, drugo je zajednička promocija novih destinacija i treća, koja mi se najviše sviđa, je to što ovaj projekt nije fokusiran na jednu aktivnost, na jedan spomenik, nego uključuje mnogo stvari na ovim područjima”, izjavio je Vera.

Dodaje kako je ovo projekt podrške turizmu i da je od strane EU-a i njemačke vlade podržan jer ima potencijal za veliki ekonomski razvoj BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.