Biznis

Svečanost na Međunarodnom aerodromu Tuzla: Sletjela milionita putnica

14/06/2017

Na Međunarodni aerodrom Tuzla sletjela je milionita putnica od kako je mađarska niskobudžetna kompanija Wizz Air počela letjeti s ovog aerodroma. Milionita putnica je djevojčica Tamara Motika iz Bijeljine, koja je doletjela avionom iz Bazela, javlja Anadolu Agency (AA).

“Rekli su mi da sam milioniti putnik i da ću dobiti nagradu”, kazala je Motika, koja je kao nagradu dobila povratnu kartu do bilo koje od destinacija na koje se obavljaju letovi iz Tuzle, gdje je smještena i Wizz Airova baza.

Rifet Karasalihović, generalni direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla, istaknuo je da iz godine u godinu broj prevezenih putnika bilježi konstantan porast, koji se mjeri u desetinama hiljada.

“Tokom ove godine imamo 196.000 putnika. Danas je svečanost upriličena povodom dolaska milionitog putnika, što nas na aerodromu i u upravi čini veoma sretnim”, rekao je Karasalihović na danas održanoj konferenciji za novinare.

Karasalihović je istaknuo da povećanje broja putnika zahtijeva dodatna ulaganja, proširenje i rekonstrukciju aerodroma. Prva faza radova trebala bi početi naredni mjesec. Kompletna investicija, rekao je, trebala bi iznositi 6,5 miliona KM, od čega je oko 70 procenata već obezbijeđeno.

Sorina Ratz, menadžerica za odnose s javnošću Wizz Aira, kazala je da su od 2013. godine, od kada ova kompanija obavlja operacije iz Tuzle, postignuti zapanjujući rezultati.

“Tretno smo vodeća aviokompanija u BiH. Nudimo 16 ruta prema sedam zemalja iz Tuzle i jednu rutu koja Sarajevo veže sa Budimpeštom, a koja je pokrenuta u aprilu”, kazala je Ratz.

Usluge Međunarodnog aerodroma Tuzla osim putnika iz Bosne i Hercegovine, koriste i putnici iz susjedne Srbije i Hrvatske.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.