Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sveopšti bunt

Svjetska banka, H&M i Spotify obustavljaju poslovanje u Rusiji

0308_HM

H&M je danas objavio da obustavlja svu prodaju u Rusiji. Ovaj švedski lanac odjeće je veoma popularan u Rusiji, sa preko 155 trgovina, što Rusiju svrstava u prvih deset zemalja svijeta po broju prodajnih mjesta, piše BBC

Svjetska banka, Spotify, H&M, Citigroup pridružili su se popisu međunarodnih kompanija i organizacija koje smanjuju svoje poslovanje ili u potpunosti prestaju s radom u Rusiji.

H&M je danas objavio da obustavlja svu prodaju u Rusiji. Ovaj švedski lanac odjeće je veoma popularan u Rusiji, sa preko 155 trgovina, što Rusiju svrstava u prvih deset zemalja svijeta po broju prodajnih mjesta, piše BBC.

Spotify, također iz Švedske, usluga koja pruža prenošenje muzike i sadržaja izdavačkih kuća Sony, EMI, Warner Music Group i Universal Music Group, je u srijedu objavio da je zatvorio svoj ured u Rusiji na neodređeno vrijeme kao odgovor na ono što je platforma opisala kao “ničim izazvan napad Moskve na Ukrajinu”.

Svjetska banka najavila je da obustavlja sve programe u Rusiji i Bjelorusiji i ta odluka stupa odmah na snagu.

Banka je već značajno smanjila svoje poslovanje od ruske aneksije Krima 2014., a od tada nije odobrila nijedno novo kreditiranje.