Gradačačka kompanija

Swity i Vegafruit proizvodi bilježe uspjeh na policama inostranog tržišta

Swity za pr4 (1)

Iz kompanije navode kako su u toku pregovori za izvoz određenih artikala na tržište Velike Britanije i Francuske

Gradačačka kompanija dugogodišnje tradicije u preradi voća i povrća Swity d.o.o., uprkos teškim pandemijskim vremenima, bilježi uspjehe kad je riječ o izvozu svojih proizvoda. U 2021. godini vrijedno su radili kako bi police inostranih trgovina opskrbili svojim kvalitetnim i zdravim proizvodima, a posebno ističu zahvalnost što su se, nakon četiri godine pauze, vratili i na crnogorsko tržište.

„Kada je riječ o zemljama našeg okruženja već dugo vremena smo prisutni u Hrvatskoj i Sloveniji, a odnedavno smo ponovo i u Crnoj Gori. Ne krijemo ponos i ističemo da smo u zemljama regiona postali jedan od vodećih proizvođača Voćnih namaza Vegafruit koji se koriste u industriji krofni“, ističe Miralem Gasal, direktor kompanije Swity.

Zemlje Europe su se takođe uvjerile u kvalitet bh. proizvoda pa su tako police u Austriji, Njemačkoj, Švedskoj i Švicarskoj bogatije za Vegafruit prerađevine od voća i povrća ali i Swity prirodnih sokova. Iz kompanije navode kako su u toku pregovori za izvoz određenih artikala na tržište Velike Britanije i Francuske.

„ Hvale vrijedna informacija jeste da smo i u SAD-u prisutni sa našim gotovim proizvodima, a kontinuirano izvozimo i u zemlje Bliskog istoka, te očekujemo u narednom periodu povećanje obima robno-trgovinske razmjene na ovom tržištu. U Australiji se nalazimo u svim prodajnim etno kanalima na tom kontinentu“, navodi Gasal.

Put ka zamljama širom svijeta, kompaniji Swity je otvoren zahvaljujući proizvodima tradicionalne recepture, bez konzervansa, vještačkih boja i aditiva. Swity je vlasnik mnogobrojnih zlatnih medalja, nagrada i certifikata za kvalitet proizvoda. Zadovoljava propisane standarde i ponosni je vlasnik HALAL certifikata za svoje proizvode.