Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

TRB

Tehnički remont Bratunac radi na programu “Iskra”

trb (1)

Borovčanin je napomenuo da je TRB pokrenuo serijsku proizvodnju pištolja “vampir”, oklopnog vozila “despot”, specijalne mašine za deminiranje terena, a nedavno i liniju za proizvodnju mašina za izradu municije manjih kalibara

Kompanija Tehnički remont Bratunac /TRB/ radi na programu “Iskra” koji podrazumijeva proizvodnju upaljača za sve vrste i kalibre artiljerijske municije, za kojim na svjetskom tržištu vlada veliki interes, izjavio je Srni predsjednik Upravnog odbora preduzeća Ljubomir Borovčanin.

Borovčanin je naveo kako očekuju da uskoro krene eksperimentalna proizvodnja upaljača, da će brzo ostvariti zadovoljavajući kvalitet i ispuniti stroge standarde u toj oblasti, te početi serijsku proizvodnju.

Prema njegovim riječima, to će zahtijevati velika ulaganja za nabavku dodatne opreme, instaliranje nove proizvodne linije, zapošljavanje većeg broja radnika, njihovu dodatnu obuku ili prekvalifikaciju za organizovanje kontinuirane serijske proizvodnje visokog kvaliteta.

Borovčanin je rekao da ova firma, osim osnovne djelatnosti remonta naoružanja i vojne opreme, investira u razvoj i osvajanje novih proizvodnih artikala.

Da bi obezbijedio kvalifikovane radnike za namjensku proizvodnju, TRB stipendira učenike za metalska zanimanja u bratunačkom Srednjoškolskom centru i omogućava im obavljanje praktične obuke u svojim radionicama.

Borovčanin je napomenuo da je TRB pokrenuo serijsku proizvodnju pištolja “vampir”, oklopnog vozila “despot”, specijalne mašine za deminiranje terena, a nedavno i liniju za proizvodnju mašina za izradu municije manjih kalibara.

On je dodao da za svoju proizvodnju TRB ima potpisane kooperantske ugovore sa 80 firmi iz regiona, koje su uključene za određene uslužne radove ili proizvodnju nekih elemenata i dijelova koji se ugrađuju i TRB-u.

U ovoj firmi, gdje je trenutno zaposleno 230 radnika, ističu da imaju otvoren stalni konkurs za prijem majstora metalske struke, mašinskih i elektro inženjera i informatičara, kao i da stalno ulažu u opremanje i modernizaciju proizvodnje, a da se plate i doprinosi redovno isplaćuju.

Borovčanin je rekao da je cilj menadžmenta da uspostavi kontinuiranu serijsku proizvodnju svojih proizvoda, kao i programa “Iskra”, poveća produktivnost rada i stvori uslove za povećanje plata zaposlenima.