Biznis

Obavještenje korisnicima

Telemach: Pojavila se lažna nagradna igra, ne dijelimo telefone

21/10/2019

Pozivamo korisnike Telemach usluga kao i građane BiH na oprez, jer ovakve poruke mogu sadržati poveznice za zlonamjerne poveznice ili datoteke

Kompanija Telemach obavještava građane da se na društvenim mrežama proteklih dana pojavila lažna nagradna igra koja zloupotrebljava ime kompanije Telemach.

– S tim u vezi obavještavamo korisnike, kao i sve građane BiH, da trenutno kompanija Telemach ne organizuje nagradnu igra u okviru koje se poklanjaju vrijedne nagrade Samsung Galaxy S10, Apple Iphone XS ili Samsung Galaxy S9, kao što se navodi u lažnim nagradnim igrama.

Lažne internetske obavijesti u kojima se pošiljatelj predstavlja kao organizator nagradne igre u ime kompanije Telemach, traži prethodno osobne podatke neophodne za dobijanje nagrada.

Pozivamo korisnike Telemach usluga kao i građane BiH na oprez, jer ovakve poruke mogu sadržati poveznice za zlonamjerne poveznice ili datoteke.

Za primanje ovakvih lažnih obavijesti o kompaniji Telemach potrebno je prijaviti službi za odnose sa korisnicima na info@telemach.co.ba, dok će kompanija Telemach o naprijed navedenom u što kraćem roku izvjestiti nadležne organe s ciljem pronalaska i sankcionisanja odgovornih, saopćeno je iz ove kompanije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.