Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tešanjska industrija konfekcije Napredak obilježava 60 godina rada

napredak tesanj

Industrija konfekcije Napredak d.d. iz Tešnja, članica AS GROUP, svečanim prijemom u srijedu 9. marta u Tešnju obilježit će 60 godina postojanja i rada.

Prilikom svečanosti prisutnima će se obratiti premijer Vlade Zeničko – dobojskog kantona Miralem Galijašević, načelnik Općine Tešanj Suad Huskić, i direktor kompanije Napredak d.d. Tešanj Amir Šišić.

Napredak d.d. Tešanj je osnovan 1956. godine udruživanjem dvije zanatske radionice.
Proizvodni prostor je smješten u gradu Tešnju na 6.500 m2 sa bogatim proizvodnim programom muške i ženske modne konfekcije u okviru koga preduzeće proizvodi mantile, kapute, jakne, blejzere, kostime i druge modne odijevne predmete.

Danas Napredak zapošljava 350 vrhunski obučenih radnika, koji rade u radnim uslovima standardiziranim po normama EU. Potvrda uspješnosti i kvaliteta su i Napretkovi partneri sa kojima je do sada ostvarena uspješna dugogodišnja saradnja kao što su Coach, Baracuta i Scherer, zatim Pierre Cardin, Carl Gross, Jupiter, S’ Oliver, Schneiders, Baldesarini.

Osim toga, u kompaniji Napredak planiraju proširenje proizvodnih linija, što podrazumijeva povećanje broja uposlenih, sa ciljem da ova kompanija postane najveći razvojni i proizvodni centar tekstila Jugoistočne Europe.