“The Banker” Raiffeisen banci dodijelio nagradu “Banka godine u BiH za 2016.”

raiffeisen

Finansijski magazin The Banker, koji izdaje Financial Times, dodijelio je Raiffeisen banci u BiH nagradu “Banka godine u Bosni i Hercegovini za 2016.”, dok je Raiffeisen Bank International AG (RBI) deveti put proglašen za “Banku godine u 2016. u srednjoj i istočnoj Evropi”.

Predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg izjavio je da je vrlo ponosan na tu nagradu koja je rezultat njihove misije da maksimiziraju iskustvo klijenata, te da im budu preferirani poslovni partner.

– Priznanje koje nam je cijenjeni magazin “The Banker” dodijelio 11 put predstavlja potvrdu strateškog opredjeljenja Banke koje nas svrstava među vodeće pozicije na ljestvici uspješnosti – dodao je Dobnigg.

Generalni direktor RBI-a Karl Sevelda rekao je da je zadovoljan što su dobitnici tih nagrada, kao i zbog činjenice da “The Banker” cijeni dobru stratešku orjentaciju RBI-a, tržišnu poziciju i učinak, kao i široku lepezu proizvoda i usluga za fizička i pravna lica u 14 zemalja srednje i istočne Evrope.

Također, i mrežne banke RBI-a u Bjelorusiji, Bugarskoj, Rumuniji i Slovačkoj su odabrane za Banku godine u 2016. u svojim državama. Nagrade su dodijeljene 7. decembra na svečanosti u Londonu, saopćeno je iz Raiffeisen banke.