Biznis

Traže se radnici za rad u rovinjskim hotelima

22/02/2018

Turistička kompanija Maistra izvijestila je u srijedu da traži zaposlenike za rad u rovinjskim hotelima napominjući kako će ove godine ukupno u njihovoj kompaniji raditi 2700 djelatnika, javlja Index.hr.

Dan otvorenih intervjua održat će se 28. februara od 11 do 18 sati u hotelu Lone u Rovinju te će svi zainteresirani imati priliku razgovarati s predstavnicima Maistre te priložiti svoju biografiju.

Iz Maistre u saopštenju navode kako je Dan otvorenih intervjua prilika za sve proaktivne i ambiciozne osobe u potrazi za poslom i razvojem karijere u turizmu. Potencijalni zaposlenici iz prve ruke, kroz razgovor s predstavnicima hotela različitih profila zanimanja, dobit će potrebne informacije vezane za uvjete i način rada na određenom radnom mjestu – recepcija, domaćinstvo, kuhinja, restoran, animacija itd.

Kandidati će potom proći selekcijski postupak, a ako zadovolje i postanu dio Maistrinog tima pruža im se mogućnost rada tokom cijele godine u hotelima Monte Mulini, Lone, Eden i Adriatic.

Najbolji će imati priliku raditi i u novom hotelu Grand Park Hotel Rovinj čije se otvorenje očekuje u ovoj godini, navodi se u saopštenju.

Na nivou kompanije, u Maistri će ove godine ukupno biti zaposleno oko 2700 djelatnika.

U odnosu na prošlu godinu to je 200 dodatnih radnih mjesta što je u skladu sa sve većim obimom posla u predsezoni, ali i potrebom za zapošljavanjem novih djelatnika u novom Grand Park Hotelu Rovinj, ističu iz Maistre.

Napominju da, iako najveći broj djelatnika dolazi iz Istre, Maistra organizira i plaća smještaj svim zaposlenicima kojima je to potrebno.

Zaposlenici također imaju pravo na dva topla obroka te naknadu za prijevoz na posao, a isplaćuju se dodaci na plaću, odnosno regres za godišnji odmor, božićnica, jubilarna nagrada i solidarna pomoć.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.