Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ljubuški Outdoor Festival

Trkači i biciklisti u promociji turizma u Ljubuškom

ljof2 (1)

Svi su početci teški tako i ovaj, a nadamo se da će postati prepoznatljiv brend i datum u budućnosti koji može ići samo naprijed

Ljubuški Outdoor Festival ili skraćeno LJOF je nastao od ideje malih ljudi entuzijasta koji su malo pratili i gledali šta se događa oko nas.

Ostali smo tu na svom ognjištu i pokušavamo nešto promijeniti na bolje. Prije svega želimo našim stanovnicima ponuditi kvalitetan sadržaj, a zatim i privući turiste u najsunčaniji grad u BiH.

Ljubuški je oaza koju napaja vena Trebižat, i kao takav nam na dlanu nudi svo bogatstvo koje ćemo nastojati iskoristiti za najbolju promociju našeg kraja.

Outdoor turizam spaja našu raznoliku gastronomiju kojom je Hercegovina bogata, vina naših 7 vinarija, prelijepu prirodu i vrhunske uvjete za sportove na otvorenom.

Ljubuški Outdoor Festival koji je tu da spoji sve ovo i ponudi zaljubljenicima u outdoor sportove vrhunski doživljaj u prelijepom okruženju.

Svi su početci teški tako i ovaj, a nadamo se da će postati prepoznatljiv brend i datum u budućnosti koji može ići samo naprijed.

Za sad smo pripremili prvi dan tribinu sa predavanjima, te dva aktivna dana. Subota 29.05. je rezervisana za trkačku ekipu, trče se polumaraton dva slapa koji spaja slap Koćušu gdje je start i slap Kravicu na cilju i Desetku koja starta sa rimskog logora Gračine i završava takođe na Kravicama.

Nedjelja 30.05. je rezervisana za bicikliste, a planirana je lakša utrka “Mara” koja se kreće duž rijeke Trebižat takođe od Koćuše do Kravice, te za malo hrabrije utrka “Stipe” koja svojom dužinom od 40km i zahtjevnom stazom privlači i orofesionalne sportaše kako iz BiH tako i iz drugih zemalja.

Sve to će iz zraka pratiti naši paraglajderi koji su planirani oba dana ovisno o vjetru i vremenu, poručili su iz Ljubuški Outdoor Festivala.